Lite tankar

Kärlek är ett nyckelord när det gäller bröd (när det gäller allt egentligen), man kan fråga vilken duktig bagare som helst hur de orkar jobba som de gör. Varifrån får man den energi som krävs för att gå upp mitt i natten och baka bröd 12 timmar, sex dagar i veckan......och fortfarande göra det med kärlek.

Jag får den energin från kunderna. Deras snälla ord är som en kick som gör att man vill fortsätta. Därför har jag bageriet så nära butiken som möjligt, jag behöver höra "butiksljudet", det är som musik i mina öron. Jag vill också att kunderna skall se hur vackert det är när man tar in och ut bröden från stenugnen.

Jag vill inte baka mitt bröd i källaren eller i en annan lokal. Varifrån skall jag då få den kärlek och energi jag behöver? Man kan inte ge hela tiden, man behöver få tillbaka också.

Jag pratar ofta om hur viktigt det är för mig att lägga ner min själ i mitt bröd. Man spenderar så mycket tid under hela bakprocessen, man lägger så mycket av sig själv i varje bröd att varje bröd blir mig.

Det är som en fusion. Misslyckas jag, är jag själv misslyckad.

För mig är ett bageri ett ställe där man:

  • Väljer sina råvaror noggrant
  • Blandar sina degar själv, sakta och med omsorg
  • Låter degen vila och jäsa, sakta och utan stress
  • Bakar i stenugn, för det är den bästa bakningen helt enkelt
  • Säljer sitt bröd, stolt och säkert, som att det har en själ och kommer att bli uppskattat
  • Och sist, kärlek och kunskap, visst skall all kärlek och kunskap bagaren lagt i sitt bröd komma hela vägen fram till bordet, kunnig personal skall kunna förklara hur brödet gjordes, och av vem. Det skall kännas när man skär den första skivan att det här är inte vilket bröd som helst.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå