logo
Varukorg
0

Lite tankar

Kärlek är ett nyckelord när det gäller bröd (när det gäller allt egentligen), man kan fråga vilken duktig bagare som helst hur de orkar jobba som de gör. Varifrån får man den energi som krävs för att gå upp mitt i natten och baka bröd 12 timmar, sex dagar i veckan......och fortfarande göra det med kärlek.


Jag får den energin från kunderna. Deras snälla ord är som en kick som gör att man vill fortsätta. Därför har jag bageriet så nära butiken som möjligt, jag behöver höra "butiksljudet", det är som musik i mina öron. Jag vill också att kunderna skall se hur vackert det är när man tar in och ut bröden från stenugnen.

Jag vill inte baka mitt bröd i källaren eller i en annan lokal. Varifrån skall jag då få den kärlek och energi jag behöver? Man kan inte ge hela tiden, man behöver få tillbaka också.


Jag pratar ofta om hur viktigt det är för mig att lägga ner min själ i mitt bröd. Man spenderar så mycket tid under hela bakprocessen, man lägger så mycket av sig själv i varje bröd att varje bröd blir mig.


Det är som en fusion. Misslyckas jag, är jag själv misslyckad.

Vi som jobbar här

Lasse Wellhag

Jobbat hela mitt liv med bagerier, på nittiotalet hade jag och min fru ett konditori i Klippan. Jobbat som bagerichef här i Lödde tidigare, på Smart Club för er som kommer ihåg det. Även startat upp och jobbat som bagerichef på Citygross två första bagerier i Hyllinge och Malmö.

De sista åren har jag varit säljare inom branschen, så som sagt, hela livet i branchen i mitt hjärta. Nu till detta äventyret kommer jag att ta tillvara all erfarenhet jag skaffat mig som bagare och även åren som säljare kommer till nytta för jag tror jag vet vad folk vill ha men kom gärna med förslag om produkter ni vill se hos oss. Mig kommer ni att se varje dag i bageriet så bara kom in.

Jag är mycket stolt över att min dotter skall vara med på detta äventyret, och vem vet, kanske min son också kommer in i bageriet någon dag.

Rebecca Wellhag

Jag är jätteglad att Rebecca vill jobba tillsammans med mig även om jag vet att det inte är lätt med far och dotter som tär på varandra på ett helt annat sätt än där hemma. Hon är verkligen serviceminded när det gäller kunder (det är en fröjd att stå bakom bakbordet och höra henne ta hand om sina kunder) och vill alla väl.

Hon gör goda mackor och kommer på bra idéer med fyllningar odyl.

Webbshop

HANDLA HÄR